Србија у Техничком комитету за моторна возила при Европској комисији

Државни секретар Министарства финансија и привреде Александар Љубић присуствовао је данас у Бриселу седници Техничког комитета за моторна возила, на позив Генералног директората за индустријску и политику предузећа при Европској комисији. Србија је тиме узела учешће у раду овог овог комитета, у својству земље посматрача.

Државни секретар Александар Љубић је данас у Бриселу имао и одвојени састанак са директором у Директорату за индустријску и политику предузећа господином Дидијеом Хербетртом којег је информисао о стратегији развоја индустрије Србије, како аутомобилске индустрије, затим стратегије развоја малих и средњих предузећа, тако и о мерама које је Министарство финансија и привреде донело у претходном периоду у циљу помоћи МСП сектору.

„Присуство Србије у раду Техничког комитета за
моторна возила је још један корак ка приближавању наше земље Европској унији, а значајно је и за даљи развој наше аутомобилске индустрије, јер се на овом месту креирају све законске регулативне везане за ову индустрију“, изјавио је након састанка у Бриселу државни секретар Министарства финансија и привреде Александар Љубић.

Љубић је рекао да Србија, као земља посматрач у Техничком комитету за моторна возила, има могућност да даје мишљења и сугестије у процесу доношења одлука овог тела Европске комисије у области индустријских политка, пре свега у области аутомобилске индустрије која је један од стубова развоја српске привреде.