Синиша Мали: Нови Правилник о ПДВ-у је само први корак у реформи пореске администрације

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали рекао је данас за Танјуг да је нови Правилник о ПДВ-у само први корак у реформи пореске администрације, која нас очекује у наредном периоду.

Правилник који је усвојен прошле године ступио је на снагу 1. јула, а он, како је објаснио министар, има за циљ да повећа ефикасност рада Пореске управе, да побољшава информативну основу на основу које Пореска управа ради и да убрза, како евиденцију, тако и повраћај пореза на додату вредност.

„Као министар финансија, видим да постоји велики потенцијал у тој области. Ми смо овај Правилник донели у сарадњи са Привредном комором Србије и велики број привредника је поздравио његово усвајање јер нам је циљ, не само да побољшамо рад и ефикасност Пореске управе, већ и да ПДВ који долази у буџет Републике Србије што пре вратимо привреди“, рекао је министар финансија Синиша Мали.

Он је подсетио и да је у првој половини ове године суфицит у буџету већи од 30 милијарди динара.

„Грађани Србије морају да знају да наш буџет стоји никада боље. Само за првих шест месеци ове године, имамо више од 30 милијарди динара суфицита, а то за грађане значи веће плате и веће пензије, веће инвестиције у инфраструктуру, нове мостове, нове болнице, нове домове здравља. Због тога желимо да наша Пореска управа ради ефикасније, како би наш буџет био већи и како би привреда боље пословала“, навео је министар Синиша Мали.