Сектору за спасавање и заштиту од пожара МУП-а Србије 13 милиона евра

Министар финансија у Влади Србије Млађан Динкић рекао је данас, да је Влада Србије у Националном инвестиционом плану предвидела 13 милиона евра, као помоћ Сектору за спасавање и заштиту од пожара МУП-а Србије.

Динкић је приликом посете Ватрогасној бригади београдске полиције, заједно са министром унутрашњих послова Драганом Јочићем, рекао да нашим ватрогасним екипама у просеку треба 12 минута од позива да стигну на место пожара, док пожар гасе око сат времена.

Стандарди ЕУ су строжији и зато ћемо у току ове и наредне године набавити нова возила и другу опрему, рекао је Динкић. Он је навео да ће средства бити издвојена за куповину нових 40 ватрогасних возила и 15 аутоцистерни за потребе Ватрогасне бригаде београдске полиције и навео да тендер за куповину тих возила може бити расписан одмах.

Јочић је указао на изузетан значај Ватрогасне бригаде која, упркос застарелој опреми, јер је просечна старост возила осамнаест и по година, одговорно обавља своје послове. Наши ватрогасци имају европско знање и ентузијазам, али немају са чиме да раде, рекао је Јочић.

Ватрогасци су Динкићу и Јочићу приказали показну вежбу гашења пожара на вишеспратници, којој је присуствовао и командант Ватрогасне бригаде Ђорђе Бабић.