Саопштење

Обука за брокере на тему спречавања прања новца и финансирања тероризма одржана је у уторак, 7. јула 2009. године. Обуку су организовали Управа за спречавање прања новца Републике Србије, USAID-ов Пројекат подршке економском развоју Србије и Комисија за хартије од вредности Републике Србије. USAID-ов консултант Кенет Воландес (Keneth Volandes) и представници Управе за спречавање прања новца су одржали тренинг у просторијама Комисије за хартије од вредности у Омладинских бригада број 1.

Обука за брокере на тему спречавања прања новца и финансирања тероризма одржана је у уторак, 7. јула 2009. године. Обуку су организовали Управа за спречавање прања новца Републике Србије, USAID-ов Пројекат подршке економском развоју Србије
и Комисија за хартије од вредности Републике Србије. USAID-ов консултант Кенет Воландес (Keneth Volandes) и представници Управе за спречавање прања новца су одржали тренинг у просторијама Комисије за хартије од вредности у Омладинских бригада број 1.

Ова обука је наставак иницијативе Управе за спречавање прања новца да унапреди знање из ове области код свих обвезника и надзорних органа, по новом Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма, који је усвојен ове године. У сарадњи са УСАИД-ом, већ је изведена обука за рачуновође на ову тему и биће поновљена 10. јула због велике заинтересованости учесника. Обука одржана у уторак, 7. јула је била фокусирана на нови закон, улогу брокера у процесу откривања и спречавања прања новца, добру међународну праксу, практичне примере и дилеме које брокери могу да имају у вези са применом Закона. Обуци је присуствовало више од 30 представника брокерско-дилерских друштава.

Обука је део УСАИД-ове помоћи, пројекта техничке помоћи у вредности од 20 милиона америчких долара, коју имплементира Делоитте Цонсултинг ЛЛП. Циљ овог пројекта је јачање капацитета кључних финансијских институција у Србији како би се олакшао транзициони пут Србије ка ефикасној и успешној тржишној економији.

За више информација о овом догађају можете се обратити Управи за спречавање новца на и-мејл: uprava@apml.org.rs