Саопштење

Министарка финансија у Влади Републике Србије Диана Драгутиновић састала се данас са делегацијом Републике Грчке коју је предводио заменик министра спољних послова Грчке, надлежан за питања међународних економских односа, Милтиадис Варвициотис.

Заменик министра спољних послова Варвициотис истакао је да је главни циљ посете Србији да увери Владу Србије и њене грађане да је Грчка била и да ће остати један од главних партнера Србији. Он је нагласио да постоје велике перспективе у финансијском сектору. Такође је истакао да су грчке банке у Србији ликвидне. Варвициотис је пренео сугестије грчких инвеститора које би допринеле бољој билатералној сарадњи у области инвестиција.

Министарка Драгутиновић истакла је да јој је задовољство да прими делегацију пријатељске земље. Она је нагласила да Влада Србије рачуна на инвестиције Грчке и уверила учеснике састанка да ће Министарсто финансија и Влада Републике Србије, у складу са сугестијама, интензивирати активности на стварању услова које ће подстаћи даље инвстиције у Србију.