Потписан уговор о кредиту УАЕ Србији

Министар финансија Лазар Крстић и председник Секретаријата за финансије Абу Дабија Хамад ал Хур ал Суваиди потписали су у Абу Дабију уговор о кредиту од милијарду долара Уједињених Арапских Емирата за буџет Србије.

Министар финансија Лазар Крстић рекао је да споразум о кредиту одражава значајан раст билатералних односа двеју земаља.

„Овај кредит отвориће нове могућности за сарадњу и развиће економске и трговинске односе. Пружиће подршку српској економији и отворити бројне могућности за улагање за две стране. Кредит ће подржати и циљ стварања заједничких пројеката двеју земаља“, рекао је Крстић.

Секретаријат за финансије Абу Дабија рекао је да ће кредит допринети јачању сарадње и односа УАЕ и Србије, служећи интересима обе земље, и охрабујући приватни и јавни сектор у УАЕ да трага за могућностима улагања у Србији“.

„Односи Уједињених Арапских Емирата и Србије настављају да расту у различитим секторима и данашњи споразум одражава напоре две земље да додатно развију сарадњу и билатералне односе“, рекао је Суваиди.

Подсећамо, повлачење новца биће у једној транши, када се за то створе законски услови, односно кад закон ратификује Скупштина Србије после избора, почетком другог квартала 2014. године.