Посао за још 300 младих стручњака у компанији National Cash Registers

Министар финансија и привреде Млађан Динкић потписао је данас с потпредседником америчке компаније National Cash Registers Мајклом Олафлином уговор о улагању 2,6 милиона евра и отварању нових 300 радних места у Србији.

НЦР је прошле године у Београду отворио свој центар где сада ради 300 радника, а компанија је одлучила да додатно инвестира и упосли још 300 радника, а за то је добила подстицаје од 5.000 евра по радном месту.

Министар Динкић је, после потписивања, истакао да уговором са НЦР-ом Владе Србије даје подршку овој великој компанији из области ИТ индустрије и повезаних услуга да прошири своју активност у Србији.

“НЦР је већ запослио већ 300 младих стручњака овде у Београду, а сада Влада Србије дају подршку да се запосли још 300 нових радника. То нису обични радници, то су стручњаци са техничких факултета који говоре више страних језика и управо то је рецепт. Зато младима који уписују факултете препоручујем техничке науке, јер је то сигуран начин да се добије посао у једној великој компанији каква је НЦР, која је прошле године остварила промет од 2,5 милијарде долара.

Министар је подсетио да је стратегија Владе Србије управо развој и подстицај индустрије информационих технологија и да је то један од основних приоритета у Националном плану за реиндустријализацију Србије. Према његовим речима, план за подршку ИТ индустрији је већ донет и у мају следи конкурс за подршку старт-ап пројектима у тој области, тако што ће почетници добити бесповратна средства до 25.000 евра, ако постоји компанија која жели да са њима заједнички ради. Подршка подразумева и да се за трећину смање порези и доприноси на плате запосленима у ИТ индустрији и да се кроз подршку техничким факултетима појача образовање за рад у том сектору.

Виши потпредседник компаније НЦР Мајкл Олафлин рекао је да инвестиција НЦР показује снажно поверење те компаније у раднике у Србији и систем подршке страним директним инвестицијама који пружа Влада Србије.

Олафлин каже да је уверен да ће се ова инвестиција наставити како НЦР бизнис расте и како Србија буде напредовала на путу економског развоја.

Америчка компанија НЦР
је глобални лидер у производњи и стављању у промет АТМ машина (банкомата).

Центар у Београду сада подржава више од 50.000 банкомата, 80.000 продајних уређаја, 19.000 самоуслужних уређаја ођаве, 45.000 уређаја мреже и 20.000 рачунара и сервер.

ИЗВОР: ТАНЈУГ