Петковић: 53.Међународна трка „Кроз Србију 2013“ имa велики историјски значај

„Овогодишња 53. Међународна трка „Кроз Србију 2013“ која ће ићи путевима Римских императора од Медијане, преко Феликс Ромулијана, према Виминацијуму и Сирмијуму до Сингидунума уклопљена је у календар прославе 17 векова од издавања Миланског едикта и у том смислу се ова два важна пројекта међусобно преклапају и подржавају под слоганом „Туризам, култура и бициклизам заједно – путевима римских императора“. Поред тога што ће трка бити веома узбудљива у такмичаском смислу, она ће такође бити идеална прилика за посетиоце да виде и науче нешто о нашој земљи, о археолошким налазиштима и местима која су важна за светску историје цивилизације, а која се налазе на територији наше земље“, изјавио је Петковић на конференцији за новинаре у Туристичкој организацији Србије.

Међународна трка кроз Србију одржаће се од 11. до 16. јуна 2013.године, и биће дуга око 900 километара са 18 пролазних циљева. Очекује се око 120 бициклиста који ће од старта у Нишу проћи Бор, Кладово, Пожаревац, Сремску Митровицу и завршити трку у Београду.

Трка „Кроз Србију“ је манифестација од значаја за Републику Србију, а подршку пружају Министарство финансија и привреде, Министарство омладине и спорта, Министарство унутрашњих послова и Министарство културе и информисања.