Отвара се Центар за образовање запослених у Пореској управи

Захваљујући подршци коју Европска унија пружа реформама у Републици Србији, данас се у Новом Саду отвара Центар за образовање запослених у Пореској управи.

Отварању центра присуствују заменик министра финанасија и економије Србије Милица Бисић, директор Пореске управе Марија Дрча Угрен, представници Европске уније, дипломатског кора и органа и институција Војводине. То је први у низу центара који ће бити отворени у Србији и први конкретан резултат у реализацији споразума о финансирању, који су прошле године потписали представници Пореске управе и Европске агенције за реконструкцију.

Средства, у износу од 1,4 милиона евра, предвиђена тим споразумом, намењена су развоју образовних капацитета пореске администрације у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду. Овај пројекат ће омогућити отварање центара за документацију и образовање, реконструкцију објеката и набавку неопходне опреме за обуку запослених у Пореској управи. Проширивање и унапређивање знања и способности запослених у Пореској управи непосредно ће допринети повећању ефикасности у наплати пореза и обезбедити једнакост свих пред законом и фискалну правду за све.

Главни Центар за образовање и документацију биће отворен у априлу 2004. године у Београду, Краља Милана 5. Центар ће омогућити запосленима и јавности приступ професионалној библиотеци (опремљеној домаћом и међународном документацијом из области пореза, финансија и економије) и сали за конференције са више од 140 места.

Овај пројекат има подршку и француске Владе и Одељења за сарадњу француског Министарства финансија, који су обезбедили управљање пројектом и део техничке помоћи.