Нови начин царинске контроле на београдском аеродрому

На граничном прелазу Аеродрома „Београд“ већ седам дана обавља се контрола путника и пртљага уз примену система такозваног црвеног и зеленог контролног пролаза, који ће омогућити бржи проток путника, али и ефикаснију контролу.

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић рекао је приликом обиласка тог прелаза да ће нови систем омогућити великом броју савесних путника да врло брзо прођу контролу, док ће са друге стране, методом случајног узорка бити оцарињени они који направе прекршај.

Он је, изражавајући задовољство тиме што више неће бити малтретирања путника на царини, истакао да Аеродром Београд сада изгледа светски, а да ће Београд бити лука за пристаниште многих путника, јер ће бити све више саобраћаја са нашим главним градом.

Директор Управе царина Драган Јеринић навео је да су први подаци показали то да је увођење новог система прави потез на путу ка постизању равнотеже између брзог протока путника и контроле, која ће за државу дати добре резултате.

Шеф одсека за контролу путничког промета ове царинске испоставе Горан Катић саопштио је да је за недељу дана, колико функционише овај систем на београдском аеродрому, повећано откривање царинских прекршаја за 100 одсто и убрзан проток путника, при чему је наплата царине остала непромењена.

Према његовим речима, казне за путнике који покушају да „прошверцују“ робу су пооштрене, тако да ће они који буду ухваћени морати да плате казну која ће износити и до десетоструке вредности заплењене робе.

Путници који стижу у нашу земљу, по изласку из авиона добијају упутство у коме су детаљно описана наша царинска правила. Поред старе одредбе да је путник дужан да усмено пријави све ствари које носи са собом, уведена је нова одредба да путник проласком кроз зелени контролни пролаз пријављује да нема робу која подлеже плаћању увозних дажбина, односно ону чији је увоз забрањен.

У холу за међународне доласке постављене су табле са обавештењима о правима и обавезама путника, о томе шта је лични пртљаг, која је роба ослобођена плаћања царине, а коју је забрањено увозити и слично.

После тога, путник сам одлучује који ће пролаз користити. Путник треба да се определи за зелени пролаз уколико сматра да нема робу која подлеже царињењу, или да иде на црвени контролни пролаз уколико има робу која подлеже плаћању увозних дажбина, уколико пријављује новац, привремено уноси предмете, као и у случају када није сигуран за који пролаз да се определи.

Царински службеници имају право на преглед путника и пртљага како у црвеном, тако и у зеленом пролазу, с тим што је код овог метода реч о селективном прегледу, а на основу принципа анализе ризика.

У функционисање новог система уверили су се и представници Канцеларије Европске уније – ЦАФАО, Мајк Марсден и Мел Хоффман, уз чију је помоћ овај систем и уведен, док су цариници практичну обуку имали на лондонском аеродрому „Хитро“.