Норвешка компанија „Теленор“ данас званично преузела „Моби 63“

Норвешка компанија “Теленор” данас је званично преузела компанију “Моби 63” коју је, заједно са лиценцом за другог мобилног оператера у Србији, купила крајем јула за 1,513 милијарди евра. Уговор о преузимању потписали су министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић и извршни потпредседник „Теленора“ и директор за централну и источну Европу Јан Едвард Тигесен.

Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница оценио је, након церемоније потписивања у београдском хотелу „Хајат“, да данашњи догађај представља велики подстицај за развој Србије и изразио уверење да ће долазак „Теленора“ подстаћи и друге стране инвеститоре да у истом, и чак већем обиму, инвестирају у Србију. Он је пожелео добродошлицу норвешкој компанији и нагласио да је долазак „Теленора“ доказ да је Србија правно, политички и економски стабилна.

Председник Србије Борис Тадић оценио је да улазак „Теленора“ у Србију представља подстицај за развоју домаће привреде и отвара нове перспективе, као и претпоставке за бољи живот свих грађана у Републици.

Динкић је подсетио на то да ће од 1,513 милијарди евра, колико је платио „Теленор“ за „Моби 63“, буџету Србије припасти 1,155 милијарди евра.