Немачка савезна асоцијација за спољну трговину и економски развој потписала споразум о сарадњи са Унијом послодаваца Србије

Немачка савезна асоцијација за спољну трговину и економски развој (BWA) и Унија послодаваца Србије (УПС) потписали су Споразум о сарадњи. Потписивању Споразума присуствовао је државни секретар у Министарству финансија и привреде Влајко Сенић. Споразумом треба да се створе услови за директно повезивање немачких и српских компанија у циљу јачања спољнотрговинске размене и стварања већег броја стратешких партнерстава за извоз у Немачку и на друга тржишта.

Дирк Борман, председник Управног одбора асоцијације за спољну трговину и економски развој (BWA) каже да је Споразум први корак у јачању сарадње Србије и Немачке. „Задовољни смо што смо добили подршку Министарства финансија и привреде. Циљ је да асоцијација помогне у пласману срских роба и услуга на немачко тржиште“, рекао је Борман.

Генерални секретар Уније послодаваца Србије Бошко Савковић очекује да ће заједничка сарадња довести велике инвестиције у Србију. „ У интересу нам је да смањимо стопу незапослености у Србији. Такође, Споразум треба да олакша и пласман пољопривредних производа“, рекао је Савковић.

BWA је организација која повезује немачке компаније са компанијама широм света у циљу остваривања стратешких партнерстава и размене роба и услуга. BWA окупља близу 1 300 чланова, углавном великих и средњих предузећа, који се састају на локалном и савезном нивоу. BWA на најбољи начин представља немачку привреду у Европи и свету и тренутно је повезана са 86 пословних асоцијација у 74 земље.