Министри потписали споразум за борбу против криминала

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар финансија Душан Вујовић потписали су споразум о сарадњи измедју Министарства финансија, Управе царина и МУП-а Србије, који ће унапредити сарадњу институција у борби против корупције, криминала и прекршаја.

Министар финансија Душан Вујовић рекао је да ће овај споразум допринети спречавању свих злоупотреба везаних за сиву економију и непоштовање закона.

„Ово је знак решености Владе да битно смањи простор за корупцију, злоупотребе, бежање у сиву економију“, рекао је Вујовић.

„Споразум би требало да помогне свима нама да се ефикасно боримо против шверца, кријумчарења, различитих врста прекршаја. Реч је о споразуму који омогућава ефикаснију размену података у циљу лакшег доказивања кривичних дела, прања новца и других прекршаја“, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић након потписивања споразума.

Споразум ће спроводити Управа царина у име Министарства финасија и дирекција полиције, пре свих криминалистичка полиција у име МУП-а Србије.

извор Танјуг