Mинистaр Синишa Maли рaзгoвaрao сa MMФ-oм o рeфoрми Пoрeскe упрaвe

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали разговарао је данас у Београду са Делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи Џејмс Роуф.

Тема разговора две делегације била је трансформација и модернизација Пореске управе која је у току, а која би ту институцију требало да учини ефикаснијом, као и унапређење рада пореског система.

Саговорници су се сагласили да је у питању важан процес који треба да се уради темељно и на системски начин, а први резултати би требало да се виде крајем 2019. године.

Постављени су амбициозни циљеви, а једна од важних тема у оквиру трансформације рада Пореске управе је и убрзан и ефикаснији повраћај ПДВ-а, сложиле су се две делегације.

Мисија ММФ-а борави у Београду од 24. септембра до 4. октобра, а поводом првог разматрања резултата спровођења новог програма макроекономских и структурних реформи, подржаног Инструментом за координацију политике“The Policy Coordination Instrument” (PCI).

Република Србија и Мисија ММФ су, након успешно завршеног трогодишњег Stand-by аранжмана, у јулу ове године започели нови аранжман, „Policy Coordination Instrument“, који јенефинансијски аранжман, има саветодавну улогу и оријентисан је на спровођење структурних реформи.

Нови аранжман је одобрен за период од 30 месеци, а укупно је планирано пет полугодишњих разматрања резултата програма.

Фото: Танјуг