Министар финансија Синиша Мали разговарао са шефом Канцеларије Светске банке у Србији

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се са шефом Канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, са којим је разговарао о актуелним и будућим пројектима које Република Србија спроводи у сарадњи са том финансијском инситуцијом.

Мали и Ндегва су анализирајући текуће пројекте који се спроводе са Светском банком, између осталог, разговарали о изградњи друмског Коридора 10, који ће бити завршен до краја године, као и о предстојећем пројекту који је везан за реформу Пореске управе.

На састанку је било речи и о новим пројектима који су везани за побољшање ефикасности јавног сектора, као и за пољопривреду.

Министар Синиша Мали је истакао значај сарадње са Светском банком, која је важан партнер Републике Србије, и додао да ће учинити све што је у његовој надлежности да се ти пројекти ефикасно спроводе.

У Републици Србији је у претходном периоду спроведена фискална консолидација, започето реструктурирање привреде, унапређено пословно окружење, остварен динамичан привредни раст. Али, посао још није завршен и сада нас очекују реформа Пореске и јавне управе, као и реструктурирање великих државних предузећа. Подршка и помоћ Светске банке, како финансијска, тако и саветодавна, нам је изузетно значајна –
рекао је министар финансија.

Мали и Ндегва су се сагласили да ће редовно одржавати састанке.