Министар Динкић састао се са представницима ММФ-а и Светске банке у Швајцарској

Министар финансија и привреде Млађан Динкић завршио је једнодневну посету Монтроу (Швајцарска) где се састао са првим замеником генералног директора ММФ-а Дејвидом Липтоном, првим замеником генералног директора Светске банке Филипом Леруом, председницом Швајцарске Евелин Видмет Шлимф и министарком финансија Швајцарске Џоан Шнајдер Аман, као и са гувернером Централне банке Пољске, Мареком Белком.

На заједничком састанку, министар Динкић је представио обимни програм фискалне консолидације који припрема Влада Србије, а који би требало да допринесе уштедама у буџету од око милијарду евра у наредној години, и затражио подршку за његово спровођење.

У име Владе Србије, министар Динкић је изразио интерес за што скорије преговоре са ММФ-ом и постизање новог споразума, који би омогућио и активирање веома повољних кредита код Светске банке.

Са председницом Швајцарске и министарком финансија Швајцарске, министар је договорио активности на побољшању билатералне економске сарадње, као и помоћ у модернизацији рада Пореске управе. Како Швајцарска има једну од најбоље организованих пореских управа у Европи, постигнут је договор да представници наше Пореске управе посете Швајцарску и пренесу систем њиховог успешног електронског пословања у Србију.