Љубић: Наш задатак је да бринемо о потребама привредника

„Сигуран сам да ће примена измена и допуна Закона о привредним коморама донети добро свима, и постојећим коморама, али највише привредницима, јер наш задатак је да бринемо о њима и да се прилагодимо њиховим потребама“, изјавио је данас на конференцији посвећеној реформи коморског система у Србији државни секретар Министарства финансија и привреде Александар Љубић.

„Промене су нужне, то захтева привреда, јер сви ми, и Министарство финансија и привреде и коморе, постојимо због њих. Од промена не треба бежати, већ треба гледати како се прилагодити и пружити више, казао је Љубић и додао да се почетак примене овог прописа неће одлагати.

Љубић је указао да ће измена овог прописа омогућити и оснивање других комора.

„Циљ је стварање конкуренције између коморских организација, а привредницима се отравара могућност избора у погледу оснивања и чланства у коморама. За привреднике ће то значити смањење трошкова и повећање квалитета услуга које им коморе пружају“, казао је он.

Љубић је изјавио да је сигуран да увођењем добровољности приступања коморама ПКС неће изгубити ни једног члана ако они преко коморе остварују своје интересе. Измене Закона о привредним коморама, подсетио је Љубић, донете су у мају 2009. године и постојеће коморе имале су више од три године да се припреме за промене.