Крстић: Вучићев кабинет не кочи реформе

Министар финансија Лазар Крстић изјавио је да нема утисак да је Кабинет првог потпредседника владе „кочничар реформи“, као што је то навео министар привреде у оставци Саша Радуловић. Крстић је новинарима рекао да је, на предлог првог потпредседника владе, и он постављен на функцију министра финансија, као и Радуловић.

„Ми смо прошли кроз процес усаглашавања мера које су објављене у октобру и многих других ствари, као што су закони о стечају, приватизацији, раду“, рекао је он и додао да ти разговори нису били лаки.

Министар
је навео и да није тајна да је Радуловић имао другачији план везано за пореску реформу.Он је рекао да је тај план разматран и да га, са његове тачке гледишта, не треба дугорочно одбацити, али да га у кратком року није могуће усвојити због буџетског дефицита.

„Морам опет да нагласим да ни у једном тренутку не мислим да је Кабинет првог потпредседника владе кочио реформе, напротив, увек је било обрнуто, управо је први потпредседник био тај који је отворио реформе и опцију да се о томе отворено разговара на један агресиван начин“, каже Крстић.