Крстић: Ребаланс буџета у јулу

Министар финансија Лазар Крстић изјавио је да ће ребаланс буџета бити усвојен највероватније 25. јула, истакавши да поплаве неће утицати на спровођење владиних економских мера.

Крстић, који учествује на самиту министара финансија и гувернера у Бечићима указао је, међутим, да ће, због катастрофалних поплава које су у мају задесиле Србију, мере Владе Србије бити спровођене по нешто другачијем распореду од првобитно планираног.

„Ребаланс је требало да буде усвојен у јуну, а биће у јулу и мораће да ослика и последице поплава“, рекао је Крстић подстивши да је је највише штете претрпела пољопривреда и инфраструктура на поплављеним подручјима.

“Влада Србије ни на који начин није одустала од својих циљева”, рекао је Крстић додавши да ће економска слика Србије у великој мери зависити од тога како ће се обавити обнова земље.

Крстић је подсетио да је влада у свом економском програм изнела циљеве фискалне конслидације, које се махом односе на стабилизацију јавног дуга, који је, како каже, од 2008. године до данас, дуплиран.

Према његовим речима, дефицит будзета мора да се смањи за 170 милијарди динара, и то највећим делом на расходној страни.