Крстић: Реакције међународних финансијских институција на Владине мере врло позитивне

„Желимо да уђемо у разговоре с ММФ-ом, јер би то пружило кредибилност нашој
политици, али ниво наших девизних резерви је такав да нам не треба више од аранжмана из предострожности у овом тренутку“, изјавио је за РТС министар финансија Лазар Крстић који са гувернерком НБС Јоргованком Табаковић борави у Вашингтону, где је завршено редовно годишње заседање Међународног монетарног фонда и Светске банке.

„Подршка међународних финансијских институција потребна нам је као доказ кредибилитета политике владе у Београду”, истакао је министар. Он је објаснио да се више не налазимо у ситуацији да нам ММФ и Светска банка говоре шта треба да радимо, „већ долазимо и кажемо шта нам треба да бисмо успели да Србију поставимо на ноге“.

Крстић је рекао
да је српска делегација имала и разговоре на веома високом нивоу и са Стејт дипартментом и америчким Министарством финансија и да је општи утисак да су реакције на економске мере Владе врло позитивне и стимулативне за стране инвеститоре. Како је рекао, тај тренд је почео већ посетом техничке мисије ММФ-а Београду, и сада је само настављен.

„Ово је један заокрет у нашој политици и нешто што је нама с једне стране неопходно, а с друге стране ће бити поздрављено од људи који се код нас труде да кренемо са повећањем запослености у приватном сектору, али и од стране кредитора“, рекао је
Крстић.