Из Националног инвестиционог плана 12 милиона евра за пројекте у Књажевцу

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић и министар здравља Томица Милосављевић отворили су данас у Књажевцу реконструисану зграду хитне помоћи, у склопу здравственог центра у том граду, и најавили велике инвестиције на подручју југоисточне Србије. Динкић је пред окупљеним здравственим радницима и грађанима у Књажевцу истакао да Влада жели да источној и јужној Србији врати понос и зато је предвиђено да се том делу Србије из Националног инвестиционог плана издвоји 265 евра по становнику, док је за Београд и Војводину намењено 130 евра по становнику.

Министар је нагласио да је за пројекте у Књажевцу за наредну годину издвојено 12 милиона евра, од чега ће за реконструкцију здравственог центра бити уложено још пола милиона евра. Милосављевић је прецизирао да је за реконструкцију хитне помоћи утрошено 50 милиона динара из републичког буџета. Истовремено, Милосављевић и Динкић су напоменули да здравствени радници у новембру могу рачунати на повећање плата од 20 одсто.

Динкић је, заједно са представницима куће „Доплер Мајер“ као донатором, уручио три рачунара Гимназији у Књажевцу. Он је положио и камен темељац за изградњу нове зелене пијаце, у коју ће Министарство финансија уложити пет милиона динара, међународна организација ЦХФ 2,8 милиона динара, док ће остатак новца обезбедити Јавно комунално предузеће „Стандард“ из Књажевца.

Министар финансија је са министром за капиталне инвестиције Велимиром Илићем присуствовао и почетку асфалтирања улице Стевана Јаковљевића у Књажевцу, где ће бити уложено 2,7 милиона динара.

Министар унутрашњих послова Драган Јочић уручио је у овом граду кључеве 16 нових станова припадницима Одељења унутрашњих послова, које је изградила Републичка грађевинска дирекција.