Gucci и Puma у Србији

Министар финансија и привреде Млађан Динкић потписаo је данас са Jean-François Palusom, извршним директором Керинг групе, уговор о подстицању директних инвестиција ове компаније, која ће у Руми уложити 6 милиона евра и запослити 120 радника у производњи за брендове као што су Gucci, Puma, Yves Saint Laurent.

Министар Динкић је рекао да је Србија добила још једног јаког инвеститора, а фабрика коже из Руме најбољег могућег стратешког партнера.

„Ово је сличан подухват у индустрији коже и обуће, као што смо имали својевремено кад смо довели Фијат у Заставу. Оно што је Фијат за Заставу то је Керинг група, односно Gucci за фабрику коже у
Руми, дакле, најбољи могући стратешки партнер. Влада Србије снажно подржава развој индустрије, оно што је важно јесте да ће 120 људи овде имати сигуран посао и сигурне плате, а производи брендова попут Guccija и Pume који ће се овде производити, продаваће се у целом свету“, изјавио је министар финансија и привреде Млађан Динкић и додао да ће реализацијом ове инвестиције Србија имати бољи имиџ у свету, а Рума постати привлачнија за остале инвеститоре.

Министар је казао да ће фабрика радити у складу са најмодернијим светским стандардима и да су предвиђене и инвестиције у заштиту животне средине.

„Први пут, у овој фабрици биће изграђен чистач отпадних вода, што је био у Руми један од већих проблем у претходним деценијама“, рекао је Динкић.

Министар финансија и привреде је честитао руководству општине на новом инвеститору, а радницима пожелео успех у раду.

Керинг група је у Руми купила кожару, где ће обновити фабрику за производњу кожне галантерије луксузних брендова, а за сваког новозапосленог Влада Србије је кроз Програм финансијске подршке одредила субвенције од 8.000 евра.

Инвеститор, Керинг је светски лидер на пољу одеће и модних додатака који је развио групу јаких луксузних, спортских и лајфстајл брендова: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, Stella McCartney, Sergio Rossi, Boucheron, Girard-Perregaux, JeanRichard, Qeelin, Puma, Volcom, Cobra, Electric i Tretorn.

Керинг група је присутна у више од 120 земаља. У 2012. остварили су приход од близу 10 милијарди евра и имају 33.000 запослених.