Француска одобрила Србији ванредни кредит од 35 милиона евра

Француска је јуче одобрила Србији повољан кредит од 35 милиона евра за пројекте у инфраструктури и заједно са Немачком подржала организовање донаторске конференције за Србију у јуну, изјавио је министар финансија у Влади Републике Србије Божидар Ђелић, који борави у званичној посети Француској. Подршка је добијена и за решење нашег дела дуга предузећа са Косова.

После разговора српско-црногорске делегације са француским министром економије, финансија и индустрије Франсисом Мереом и министарком за европска питања Ноел Леноар, Ђелић је рекао да је реч о ванредном кредитирању, какво Француска не примењује ни за једну европску земљу.

Ђелић је потврдио да су Француска и Немачка одлучиле да подрже организовање донаторске конференције за Србију у јуну и решење нашег дела дуга предузећа са Косова. Министар финансија Србије рекао је и да ће се министар Мере лично ангажовати око мобилисања француских банака у склопу Лондонског клуба поверилаца. По његовим речима, француске банке које су наши највећи повериоци, послаће писмо председницима тих банака у коме ће бити затражено да се што пре заврше преговори са нашом земљом.

Ђелић је најавио да ће са колегама из Француске разговарати и о могућности набавке техничке опреме за полицију у Србији, преноси агенција Бета.