Фонд за младе таленте стипендира 1.000 најбољих студената и 100 постдипломаца

Министар финансија и члан Фонда за младе таленте Млађан Динкић саопштио је да су на данашњој седници Владе донете две важне одлуке. Прва је да ће Фонд са 20 хиљада динара месечно подржати 1.000 најбољих студената у Србији на завршној години студија, са свим положеним испитима из претходних година, просеком од 8,5 и изнад тога и који нису навршили 25 година живота.

Друга одлука односи се на то да ће 100 најбољих постдипломаца који нису навршили 26 година, односно 28 година за оне који су са Медицинског факултета, Фонд подржати са по 15 хиљада евра за финансирање школарине или уписа на универзитетима у иностранству.

Динкић је рекао да је ребалансом буџета за младе таленте предвиђено укупно 450 милиона динара и најавио да ће оба конкурса бити расписана ускоро.

Поред председника Владе, који је и копредседник Фонда за младе таленте, седници су присуствовала и друга два копредседника – ректор Универзитета у Београду Дејан Поповић и председник Српске академије наука и уметности (САНУ) Никола Хајдин.

Потпредседник овог фонда је потпредседник Владе Србије Мирољуб Лабус, а седници су присуствовали и чланови Фонда – министри Млађан Динкић, Слободан Вуксановић, Александар Поповић, Милан Париводић, Драган Којадиновић и Бојан Димитријевић.

Почасни чланови Фонда су председник Савета Универзитета у Београду Владимир Костић, декан Електротехничког факултета у Београду Бранко Ковачевић и продекан Економског факултета у Београду Горан Петковић.