Ђелић: „Стабилност државе у економском смислу није угрожена“

Стабилност државе у економском смислу није угрожена – изјавио је у име Владе Републике Србије министар финансија и економије Божидар Ђелић, на конференцији за штампу којој су присуствовали министри из економског дела Владе.

Банке нормално раде, имамо завидне девизне резерве, снабдевеност основним производима је стабилна – рекао је министар Ђелић.

Министар је изразио одлучност Владе да настави започете економске реформе истим темпом и са истом визијом. Приватизација се наставља. Већ од понедељка биће настављене заказане аукцијске продаје предузећа.

Посебно је наглашено да Влада има потврде да ће подршка међународних финансијских институција бити настављена, чак и појачана. Сви кредитни аранжмани иду по плану, што потврђује присуство два комесара ЕУ у Београду – специјалног представника Европске уније за спољну политику и безбедност Хавијера Солане и комесара Европске комисије за спољну политику и безбедност, Кристофера Патена – казао је Ђелић. „Међународна заједница и донатори ће бити уз нас, а подршка ће бити појачана“.

Министар је, такође, истакао да ће бити настављена законодавна активност Народне скупштине и да ће ускоро бити усвојени бројни реформски закони.

Екипа је на окупу. Решени смо да завршимо оно што је започето. Ми имамо идеал
Србије који смо делили са Зораном Ђинђићем, а данас имамо мотив више и моралну обавезу да истрајемо – нагласио је Ђелић.