Ђелић на великом скупу инвеститора у Бечу

(Бета) – Министар финансија Републике Србије Божидар Ђелић је на скупу више од 850 инвеститора у Бечу представио економску ситуацију у Србији. Ђелић је говорио на скупу у организацији економског часописа „Јуромани“ под називом „Форум инвеститора у централној и југоисточној Европи“. Ради се о највећем скупу страних инвеститора који се бави централном и југоисточном Европом, а Ђелић је говорио у оквиру округлог стола посвећеном макроеконоским плановима земаља југоисточне Европе, о реформама у нашој земљи.

Он је изјавио да су реформе у Србији на том скупу високо оцењене, а да је одлука о затварању банака схваћена као доказ да наша земља не толерише финансијску недисциплину.

„Пројекције за привредни раст су веома охрабрујуће. У већини земаља југоисточне Европе планиран је раст између 3,5 и 6 одсто. Србија се налази мало изнад средине те процене. Такође је видљиво да читав регион може ове године постати део Европе са најбржим растом“, рекао је Ђелић.

„Слушајући колеге из Хрватске, Бугарске и Румуније, видео сам да нема никаквих разлога да не уђемо на исти ниво као они, и да имамо исти ритам развоја, као и уласка у Европу као и они“, закључио је Ђелић.