Ђелић на Светском економском форуму у Давосу

На позив Светског економског форума, српски министар финансија, Божидар Ђелић представљаће Србију на овом престижном форуму који се одржава од 21. до 25. јануара ове године у Давосу.

Уз учешће на пленарним састанцима, министар Ђелић ће се сусрести и са Фредериком Сикром, управним директором Светског економског форума, Хавијером Соланом, високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност,
Жаном Лемијером, председником Европске банке за обнову и развој, Ен Кругер, првим замеником генералног директора Међународног монетарног фонда, Жан-Филипом Куртоаом, председником Мајкрософта за Европу, Азију и Африку, Джермином Бруксом из Транспаренсиа, организације за борбу против корупције, Мајклом Портером, професором са Харварда и између осталих и са Бертраном Коломбом, председником Лафаржа.

Министар Ђелић ће разговарати и са Тиери де Монвриалом, представником Француског института за међународне односе, Томасом Ј. Бејтом, председавајућим фондације „Бата схое“, Еваном Нјумарком, представником Швајцарске банке, Ј. Адером Тарнером, вишим саветником и
подпредседавајућим компаније „Меррилл Лyнцх“, као и са Стефаном Санином, саветником председника Европске комисије.

Светски економски форум окупља лидере светских финансија, представнике влада, међународних организација, синдиката, медија и невладиних организација. На једном месту у неколико дана светски лидери разматрају актуелне проблеме света.

Србија је имала част да буде поново позвана да учествује. Божидар Ђелић је 2002. године од стране Светског економског форума проглашен за једног од 100 светских лидера будућности.