Динкић: Влада помаже перспективним домаћим предузећима

„Домаћа мала и средња предузећа могу да рачунају на подршку Владе Србије у виду повољних кредита из кредитне линије Европске инвестиционе банке. Циљ наше владе је да помогнемо перспективну домаћу привреду како би запошљавала људе, повећала производњу и извоз и како бисмо, заједничким снагама, следеће године направили преокрет“, изјавио је данас у Крагујевцу министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Министар Динкић је казао да се кредити из кредитне линије Европске инвестиционе банке не могу наћи на класичном банкарском тржишту.

„То су кредити са роком доспећа од 12 година, почеком од 2 године и циљ нам је да таква кредитна линија буде доступна српским малим и средњим предузећима како би постала велика, повећала извоз и запослила људе“, рекао је Динкић.

Министар финансија и привреде је посетио у Крагујевцу домаће средње предузеће Гома Лајн које је у 2012. години имало раст извоза од 50 одсто за шта им је СИЕПА ове године доделила признање „Најбољи извозник у категорији малих и средњих предузећа“.

„Ово је класично средње предузеће које брзо расте. Осим Фијата, снабдевају аутоделовима Рено, Џенерал Моторс и УАЗ. С обзиром на одличне извозне резултате и на перспективу које има, одлучили смо да помогнемо овом предузећу да упосли нових 50 радника, да сагради нову алатницу и да модернизује машине“, навео је министар Динкић.

Министар финансија и привреде је данас у Крагујевцу на Економском факултету одржао студентима предавање на тему „Економска политика Владе Србије и Програм фискалне консолидације“.