Динкић: Тражимо подршку за наша мала и средња предузећа

„Подршка малим и средњим предузећима и подстицање производње јесте основни приоритет свих земаља, као и подстицање индустрија засновних на знању, теме су које доминирају овогодишњом конференцијом Европске банке за обнову и развој, а управо те две теме су кључне за даљи развој Србије“, изјавио је данас у Истанбулу министар финансија и привреде Млађан Динкић где присуствује дводневној конференцији Европске банке за обнову и развој.

Министар Динкић се данас састао са председником EBRD Сумом Чакрабатијем, директором EIB Massa Bernucci, гувернером CEB-a (Council of Europe Development Bank) Rolf Wenzel, швајцарским гувернером Schneider Ammann, као и са представницима IFC.

Динкић је рекао да је Србија једна од ретких земаља која је у првом кварталу ове године направила раст БДП-а од два одсто.

„Србија је направила скроман раст БДП-а, али нама то није довољно. Ми смо незадовољни тим резултатом. Србија треба да расте брже и да се развија, јер свесни смо да имамо неравномеран развој. У нашој земљи аутомобилска индустрија вуче развој, али морамо да помогнемо сада и другим секторима“, оценио је Динкић.

„Управо сам овде разговарао пре свега о подршци приватном сектору, малим и средњим предузећима, како би се покренула производња, јер држави не треба помоћ, већ морамо да се окренемо привредницима, нашим малим и средњим предузећима и о томе сам данас разговарао са председником EBRD Сумом Чакрабатијем, као и на састанку са директором EIB Massa Bernucci“, казао је Динкић.

Министар финансија и привреде говорио је данас и на Округлом столу о инвестиционим приликама и могућностима у Србији, који је организован у оквиру овогодишње конференције EBRD у Истанбулу, који је био изузетно посећен и изазвао је велику пажњу учесника годишње скупштине.