Динкић: Помогли смо да се покрене производња у чачанској чипсари

„Поново је покренута производња у чачанској чипсари. Влада је помогла да фабрика поново проради, а најважније је да је 66 људи већ нашло посао у овој фабрици, у којој ће до краја ове године, бити запослено укупно 80 радника“, изјавио је данас у Чачку министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Динкић је оценио да је чипсара значајна за развој чачанског краја и додао да Србија има велику шансу у развоју прехрамбене индустрије засноване на пољопривреди.

„Чипсара је важна за читав овај регион, јер она не запошљава само ове људе у фабрици, већ и огроман број пољопривредника њихових породица и сезонских радника. На овај начин користи се ресурс читавог чачанског краја, Милановца, Рајца, Ивањице, а то је производња кромпира“, истакао је Динкић и додао да тренутно 200 пољопривредних домаћинстава има сигуран пласман кромпира и уговорене откупне цене.

„План чипсаре је да се број радника у фабрици повећава у наредном периоду, јер ће осим линије за чипс бити покренута и линија за производњу кромпир пиреа. У наредном периоду, ми ћемо помоћи и у другим регионима, где је раније постојала производња, као што чачанска чипсара постоји већ 40 година, да обновимо производњу, посебно у прехрамбеној индустрији“, најавио је министар финансија и привреде и додао да ће држава подстицати све који желе да се баве прехрамбеном индустријом,

„Србија има много вредних пољопривредника и потребно је да они имају где да продају своје производе. Зато ћемо подстицати све оне који желе да раде у прехрамбеној индустрији, јер је то једна од најважнијих извозних грана привреде“, казао је министар Динкић и објаснио да је држава подржала обнављање производње у чачанској чипсари са 5.000 евра по сваком новозапосленом раднику.

Министар Динкић је 2010. године као министар економије и регионалног развоја обећао да ће држава помоћи да се обнови производња у чипсари у Чачку.

Чачанска чипсара је поново почела да ради, након што је купљена из стечаја.

Извршена је модернизација погона, а фабрика ће производити чипс, екструдиране снек производе, слана трајна пецива и дехидрирани кромпир пире. Укупна планирана инвестиција у основна средства износи 2,1 милион евра.