Динкић поклонио гитару својој бившој музичкој школи

Министар финансија Србије Млађан Динкић поклонио је данас Основној музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Београду гитару вредну 1.800 евра. Реч је о такмичарској акустичној гитари, марке „Родригез“, а Динкић је својој некадашњој музичкој школи, у којој је шест година похађао часове клавира, поклонио и три пулта за ноте, као и једну столицу за клавир, преноси новинска агенција Бета.

Обраћајући се ученицима и наставницима школе, Динкић је подсетио да је Влада Србије прошле недеље усвојила одлуку о оснивању Фонда за младе таленте, за који ће из републичког буџета до краја године бити издвојено 500 милиона динара.

Од септембра ће 1.000 најбољих студената републичких универзитета добијати месечну стипендију од по 20.000 динара, а из фонда ће бити дељен и новац за упис или школарину на постдипломским студијама, као и награде победницима на европским и светским такмичењима.

Динкић је недавно добио награду на Будванском фестивалу, за текст и композицију коју је извео Драган Којић Кеба, а новац је наменио за куповину гитаре Музичкој школи „Јосиф Маринковић“.

Директор те школе Гордана Илић поклонила је Динкићу сребрњак и захвалницу и изразила наду да ће министар финансија и убудуће помагати својој некадашњој школи, као и свим талентованим ученицима у Србији.