Динкић: наша обавеза је да упослимо Србију

Министар финансија и привреде Млађан Динкић потписаo je данас у Алексинцу уговор о подстицању инвестиција са представницима компаније Грамер која у том граду шири производне капацитете и покреће нову фабрику.

„Грамер отвара своју другу фабрику у Алексинцу где ће посао наћи 520 нових радника. Грамер већ сада овде у својој првој фабрици запошљава око 800 радника, а имаће укупно 1300 до краја следеће године. То је велика ствар за Алексинац, а таквих вести треба да буде и у другим регионима у ово тешко време и то је најважније за наше грађане“, изјавио је министар Динкић.

„Најважнија наша обавеза, и данас и сутра биће да упослимо Србију и ово је тај пут којим желимо да идемо, а мени је посебно драго што југ Србије, који је сиромашнији од осталих крајева Србије, добија још прилике за упошљавање људи, за развој“, оценио је Динкић и додао да ће нова инвестиције компаније Грамер комплетно бити завршена у наредних годину и по дана.

„Грамер је извозно оријентисана компанија, апсолутно се уклапа у владину концепцију привредног развоја, засновану на извозу и с друге стране ми ћемо са великим извоницима отворити разговоре о томе да што више српских малих и средњих предузећа буду њихови добављачи и компоненташи како бисмо и следеће године могли да наставимо са овим експлозивним растом извоза
који имамо, а да истовремено решимо и наш највећи проблем који имамо, а то је проблем незапослености“, казао је министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Директор Грамер Систем Перлуиђи Гионе рекао је да је његова компанија изузетно задовољна досадашњом сарадњом са Владом Србије.

„Ово је трећи уговор који компанија Грамер потписује за добијање бесплатних средства и он је
печат на дугогодишњу сарадњу и опредељење наше компаније да и даље жели да улаже у Србији и шири капацитете. Ово је доказ и успешности сарадње коју смо до сад имали са Владом Србије“, изјавио је Гионе.

Нови инвестициони пројекат у Алексинцу предвиђа куповину нове производне хале, проширење неопходног складишног простора, и куповину опреме. Планирани производи су навлаке и шнитови, који се уграђују у наслоне за главу, наслоне за руке, странске облоге и подлоге за врата за нове моделе аутомобила типа Audi, BMW, VW, Mercedes, Seat, Škoda, Opel, Toyota, Fiat, Porsche.