Динкић: Наш задатак је да омогућимо људима да раде

„За прва три месеца рада нове Владе Србије, успели смо да стабилизујемо јавне финансије, али то није довољно. Наш задатак је да омогућимо људима да раде и управо оваква инвестиција која запошљава 700 нових радника у Зрењанину јесте правац којим ћемо ићи још интезивније у наредном периоду“, изјавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић у Зрењанину где је председником Србије Томиславом Николићем и министром пољопривреде Гораном Кнежевићем присуствовао отварању новог производног погона компаније DAD Draexlmaier Automotive.

Динкић је рекао да ће стабилност јавних финансија дати пун ефекат онда када буде решен највећи проблем Србије – незапосленост. Он је подсетио да се показало као тачна чињеница да на једно место у фабрици аутомобила долазе 3 до 4 нова радна места у индустрији компоненти.

„Погон компаније Draexlmaier је живи доказ да на једно ново радно место у фабрици аутомобила у Крагујевцу долази 3 до 4 нова радна места у индустрији компоненти. Захваљујући Фијатовој инвестицији која је у Крагујевцу запослила 2.500 људи, сада је у Зрењанину отворено 700 нових радних места, као и у многим другим фабрикама ауто-компоненти широм Србије“, казао је министар Динкић.

Динкић је казао да ће се из Draexlmaier фабрике из Зрењанина извозити по два основа.

„Draexlmaier извози робу својим купцима у Немачку, производи за „BMW“, „VW“, „Mercedes“,а сада ће, први пут, радници у Зрењанину радити за домаћу производњу у Крагујевцу одакле ће се извозити готов производ, српски аутомобил Фијат 500Л, са 80 одсто домаћих компоненти“, истакао је министар финансија и привреде Млађан Динкић.

DAD Draexlmaier Automotive у Зрењанину послује од 2007. године. У отварање новог погона инвестирала је 6 милиона евра, где ће производити кабловске сетове за нови модел Фијатовог аутомобила у Крагујевцу.