Динкић на годишњој скупштини Европске банке за обнову и развој

Министар финансија Републике Србије Млађан Динкић отпутовао је на 13. годишњу скупштину Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) која ће бити одржана у Лондону, у недељу и понедељак, 18. и 19. априла.

Министар Динкић, који је и гувернер СЦГ у ЕБРД и предводник делегације Владе Србије, поред учешћа у седницама одбора гувернера земаља чланица у овој институцији, састаће се посебно и са председником и генералним секретаром ЕБРД Жаном Лимијером и Джоном Акерхолмом.

У оквиру програма скупштине биће одржан Бизнис форум на коме ће министар Динкић представити економску политику нове Владе Србије.

Приликом бројних сусрета у Лондону, биће речи о наставку улагања и кредитирања ЕБРД у Србији, кроз програме за изградњу инфраструктуре, посебно железнице и путева, као и програме развоја банкарског сектора и малих и средњих предузећа, а посебно кредитирања приватног сектора.

С обзиром да ће државна заједница СЦГ бити домаћин следеће годишње скупштине ЕБРД, маја 2005. године у Београду,
у Лондон су отпутовали и представници града Београда, Сава центра и Туристичке организације Србије и Београда.

Министар Динкић ће одржати и састанке са бројним страним инвеститорима, као и са представницима великих банака, попут ЈП Морган, ЦИТИ ГРОУП, УБС Инвестмент Банк, Раиффеисен Банк, Нордиц Инвестмент Банк и других.