Делегација Министарства финансија у посети Словачкој

Делегација Министарства финансија Републике Србије борави у посети Републици Словачкој, а како би се упознала са тамошњим искуствима када је реч о модернизацији Пореске управе.

Делегацију чине директорка Пореске управе Драгана Марковић, помоћница министра финансија Верица Игњатовић и саветници министра Вук Делибашић и Слободан Милосављевић.

Представници Министарства су у Братислави посетили Министарство финансија и Директорат за финансије Републике Словачке, који обједињава надлежности пореске и царинске управе.

Република Словачка је постигла велики успех у процесу реформе управљања јавним финансијама, која укључује и модернизацију Пореске управе, а представници Министарства су се приликом посете упознали са искуствима те земље.

У разговорима је посебна пажња посвећена искуствима Словачке у вези опорезивања великих пореских обвезника, док је на практичним примерима демонстриран рад на пољу спречавања превара у вези са порезом на додату вредност и осталим пореским облицима. Договорено је да се билатерална сарадња у овој области настави и у наредном периоду.

Представници Министарства финансија су се сагласили да искуство Словачке као чланице ЕУ у значајној мери може да помогне реформи Пореске управе која је у току.