Чачанска банка почиње са одобравањем стамбених кредита

Представници Чачанске банке, Министарства финансија и Националне корпорације за осигурање стамбених кредита потписали су данас уговор о додељивањи стамбених кредита уз субвенцију државе за младе до 45 година, преноси новинска агенција “Бета”.

Министар финансија Србије Млађан Динкић рекао је на конференцији за новинаре у Чачанској банци да се ради о повољним кредитима са роком отплате од 25 година уз субвенцију државе и каматом од 4,5 одсто годишње.

Он је додао да је учешће банке у кредитима 70 одсто, а државе 30 одсто, а максималан износ кредита је 100.000 евра у динарској противвредности.

Према његовим речима, до сада је Национална корпорација у програму субвенционисања стамбених кредита пласирала око 16 милиона евра.

Динкић је истакао да је влада из буџета ове године издвојила три пута више средстава за стамбене кредите и да очекује да ће 60 милиона евра бити пласирано за стамбене кредите за младе, а да ће укупан ниво стамбених кредита у овој години премашити 100 милиона евра.

Он је изразио задовољство потписивањем уговора са Чачанском банком коју је оценио као једну од најјачих регионалнух банака у Србији, која је успела да се одржи у јакој конкуренцији страних банака.