Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
01. октобра 2019.

Синиша Мали са Међународним монетарним фондом о реформи Пореске управе

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), која је предвођена Стивом Весперменом, а са којом је разговарао о трансформацији и модернизацији Пореске управе.

Саговорници су се сагласили да трансформација Пореске управе иде у добром смеру, као и да се поштују планирани рокови. Наведено је да су на претходном састанку перципиране три кључне области на којима треба да се ради – ИТ реформа, раздвајање основних и споредних делатности, праћена смањивање броја филијла, као и менаџмент људских ресурса.

Када је реч о раздвајању основних и споредних делатности, као и о смањивању броја филијала, министар је истакао да је тај део посла завршен. Тренутно се ради на ИТ реформи, што подразумева и редизајнирање пословних процеса, навео је он.

Министар је рекао и да ће у Пореској управи бити запослени нови људи, као и да је од кључне важности да се они обуче и едукују на прави начин, како би модернизација те управе била свеобухватна и успешна.

Мали је упознао саговорника и да би крајем следеће године требало да почне изградња нове зграде Пореске управе, те да је већ пронађена локација и урађено идејно решење.

Он је додао да ће то бити симбол новог почетка за Пореску управу.

Веспермен је истакао да ММФ задовољан досадашњим резултатима када је реч о трансформацији и модернизацији Пореске управе, те да има још доста посла, али да је важно да се поштују задати рокови.

siniša mali sastanak delegacija mmf