Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
12. априла 2019.

Синиша Мали: Лекс специјалис у понедељак на Влади

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да очекује да Влада Републике Србије у понедељак, 15. априла, усвоји лекс специјалис у вези са кредитима у швајцарским францима, како би се он потом, по хитном поступку, нашао у скупштинској процедури.

„Нацрт Закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима ће, како очекујем, бити усвојен на ванредној седници Владе Републике Србије у понедељак. Предлог закона ће потом бити послат у Скупштину Србије, како би био усвојен по хитном поступку до краја следеће недеље“, рекао је Мали.

Министар Мали је подсетио да су претходних дана вођени интензивни преговори са корисницима кредита у швајцарским францима, како би се нашло најбоље могуће решење за проблем који задужене мучи годинама.

„Тражимо најбоље могуће решење. Након вишедневних тешких разговора близу смо усаглашавања коначног текста закона, који треба да одговара свим странама у процесу – и корисницима кредита, и држави и банкама. То није лак посао, али близу смо решења и очекујем да ћемо током викенда имати готов закон, који ћемо послати на владу“, истакао је министар финансија, и додао да верује да ће све стране бити задовољне предложеним решењем.

Министар је истакао и да у републичком буџету има новца за решење наведеног проблема, јер је државна каса у потпуности стабилна.

„Морам да истакнем и да сам веома задовољан што ће коначано бити решено питање које је отворено већ годинама и којим се нико није бавио. Ово је још један показатељ да су нам грађани Србије и њихови проблеми на првом месту и да смо спремни да саслушамо, а не да ствари гурамо под тепих, како су то радили неки пре нас“, закључио је министар Синиша Мали.