Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
26. септембра 2019.

Синиша Мали честитао именовање Кристалини Георгијевој за директорку ММФ

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали честитао је данас Кристалини Георгијевој избор за директорку Међународног монетарног фонда (ММФ).

„Никада нисмо ни сумњали да сте Ви прави избор за директорку Међународног монетарног фонда, имајући у виду ваше досадашње искуство и одлично познавање економских прилика у свету.

Потребно је уложити колективни напор да се одржи светска макроекономска стабилност, имајући у виду изазове са којима се светска економија суочава. Сигуран сам да ће се захваљујући Вашем ангажовању ММФ као угледна финансијска институција изборити да се, на здравим основама одрже економије света.

С обзиром да први пут у историји на чело ове светске организације долази особа која потиче из Источне Европе, то је посебно признање и економијама региона.

Уверен сам да ћемо и убудуће имати одличну сарадњу са Међународним монетарним фондом и да ћемо наставити да заједно радимо на будућим реформама у Републици Србији. Иако свесни да смо мала економија, поносни смо на постигнуте резултате, до којих смо дошли, између осталог, захваљујући подршци ММФ-а“, рекао је министар Мали.

Република Србија са ММФ-ом има аранжман “Policy Coordination Instrument” (PCI), који представља нефинансијски аранжман, има саветодавну улогу и превасходно је оријентисан на спровођење структурних реформи.