Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
15. јула 2019.

Потврђена изузетна сарадња царинских служби Србије и Француске

Директор Управе царина Министарства финансија Републике Србије Милош Томић и генерални директор Генералне дирекције царина и индиректног опорезивања Републике Француске Родолф Гинц потписали су Писмо о намерама, којим се наглашава важност добре сарадње и узајамне помоћи двеју земаља у сузбијању царинских прекршаја.

Циљ је да се кроз интензивну сарадњу две царинске администрације минимализује потенцијална штета која може бити нанета економским, социјалним или културним интересима две земље.

У њему се истиче неопходност ефикасније борбе против царинских превара, што је од изузетног значаја за успешну борбу против кријумчарења.

На састанку је посебно истакнута одлична, вишедеценијска сарадња између царинских администрација Србије и Француске, па овај документ представља и потврду намере обе администрације да успешну сарадњу наставе и у будућности.

Документ је један од преко 20 различитих споразума који су потписани у оквиру посете високе делегације Републике Француске Србији, предвођене председником Емануелом Макроном.

Подсећамо да се сарадња царинских служби Србије и Француске темељи на давно потписаном споразуму из 1971. године, као и на Меморандумима из 2010. и 2012. године.