Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
05. фебруара 2019.

Одржана седница Координационог тела за сузбијање сиве економије

Министар финансија Синиша Мали председавао је данас седницом Координационог тела за сузбијање сиве економије, која је одржана у Министарству финансија. Седници су присуствовали и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

На састанку је размотрен концепт Акционог плана за сузбијање сиве економије, који подразумева сет контролних и подстицајних мера.

Тренутним концептом је дефинисано пет основних циљева: ефикаснији надзор над токовима сиве економије, унапређење рада Пореске управе у циљу ефикасније наплате пореза, подстицајне мере за фер конкуренцију, легално предузетништво и запошљавање, административно растерећење и подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије.

На састанку је дефинисано да ће до краја фебруара стручна група, која делује у оквиру Координационог тела, завршити нацрт Акционог плана, који се затим упућује свим министрима који су чланови Координационог тела, а како би био спреман за усвајање.

Саговорници су истакли да је циљ да Акциони план буде усвојен на седници Владе Републике Србије у марту ове године, након чега би почела његова примена.

Седници су присуствовали и представници Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Фото: Танјуг