Категорија:
Активности - COVID - 19
Објављено:
08. априла 2020.
IMG_8243

Одржан други састанак Координационог тема за имплементацију Програма економских мера

Министар финансија Синиша Мали одржао је данас у Палати Србија други састанак Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом вируса КОВИД 19.

На састанку је у потпуности прецизиран правни оквир који би, како се очекује, требало да буде усвојен у петак на седници Владе Републике Србије. Планирано је да одмах по усвајању, већ у понедељак, буде упућен позив и упутство привредницима о пријављивању за Програм економских мера.

Програм економских мера ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима.

Састанку су присуствовали потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари у Министарству привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, као и представници кабинета председника Републике Србије, председнице Владе и Пореске управе.