Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
17. јула 2019.

Министар Синиша Мали се састао са амбасадором Краљевине Шпаније Раулом Бартоломеом Молином

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас се састао са амбасадором Краљевине Шпаније Њ.Е. Раулом Бартоломеом Молином, са којим је разговарао о унапређењу сарадње две земље.

Министар је пожелео добродошлицу шпанском амбасадору, који је недавно започео свој дипломатски мандат у Републици Србији и истакао да се нада да ће сарадња, пре свега захваљујући пријатељским односима са Краљевином Шпанијом, бити унапређена на обострану корист.

Он је рекао да је уверен да ћемо значајним реформама које смо спровели и које планирамо, успети да привучемо шпанске инвеститоре. Министар је навео да је наша земља сада препозната као сигурна, стабилна и предвидива, земља која из године у годину привлачи све већи број инвестиција, те да је лидер по том питању у региону.
Он је подсетио да је Србија прошле године имала рекордан привредни раст од 4,3 одсто, што је једна од највећих стопа раста у Европи, као и да смо у првих пет месеци ове године имали чак 17 одсто више страних директних инвестиција, него у првих пет месеци прошле године.

Колико нам је значајна сарадња са Краљевином Шпанијом, министар Мали оцењује да показује и увођење директног лета Београд-Мадрид, од 2. јуна ове године, што би по његовој оцени могло додатно да стимулише унапређење економских односа.

Мали се захвалио амбасадору Молини на подршци коју Шпанија даје Србији на путу ка пуноправном чланству у Европској унији и на њиховом принципијелном ставу по питању непризнавања самопроглашене независности Косова.

Амбасадор Молина се захвалио на срдачном разговору и рекао да посебно економске реформе које се у Србији спроводе дају резултате. Он је истакао да је наша земља значајан чинилац регионалне стабилности.

Саговорници су се сагласили да су односи две земље на изузетно високом нивоу и да има простора за даље јачање економске сарадње, на чему ће се посебно радити у наредном периоду.