Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
14. маја 2019.

Министар Синиша Мали разговарао са Удружењем пословних жена

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са представницама Удружења пословних жена Србије, са којима је разговарао о томе на који начин држава може да помогне стварању бољег пословног амбијента.

Министар је истакао да су у том смислу прошле године већ направљени први кораци, а да ће са сличним активностима бити настављено и ове године. Он је, одговарајући на предлоге председнице удружења Сање Поповић Пантић, истакао да је у плану да се ове године додатно смањи фискално оптерећење рада, као и да је то трајно опредељење Министарства финансија. У зависности од расположивог фискалног простора, у другој половини године ће се проценити колико тачно то повећање може да износи, навео је министар.

На предлог представница удружења да се размотре могућности за проширење круга улагања
у друштвено – одговорне активности које се признају као трошак за утврђивање основице пореза на добит правних лица, министар финансија је истакао да је Влада РС недавно основала више радних група са циљем да се унапреди порески третман улагања у општекорисне сврхе, као и да ће Министарство финансија, које активно учествује у раду тих радних група, радо размотрити све иницијативе.

На састанку је договорено да ће се представници Министарства финансија и у наредном периоду одржавати састанке са Удружењем пословних жена, а како би разматрали могуће опције за стварање бољег привредног и пословног амбијента.

Министар Мали је овом приликом прихватио позив да буде гост на догађају тог удружења, на коме ће бити додељене награде за најуспешније предузетнице.

Састанку су присуствовали и државна секретарка Славица Савичић, помоћник министра Драган Демировић и саветник министра Ана Јовић.