Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
12. марта 2019.

Министар Синиша Мали разговарао са директорком УНИЦЕФ-а у Србији Регином Де Доминицис

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са директорком УНИЦЕФ-а у Србији Регином Де Доминицис, са којом је разговарао о актуелним пројектима и будућој сарадњи.

Саговорници су се сложили да је потребно да се изврше системске промене како би се побољшао положај деце у Србији.

У том смислу, директорка УНИЦЕФ-а је истакла да ће та организација урадити студију о предшколском образовању у Србији, а у контексту јавно – приватног партнерства, односно сарадње са приватним вртићима. Министар Мали је рекао да је управо, док је био градоначелник Београда, увео приватне вртиће у систем предшколског образовања, те да је на тај начин за три године 10.000 деце више добило своје место у вртићу.

Регина Де Доминикис је истакла да зна да је Град Београд отишао корак даље у предшколском образовању, те да је важно да локалне самоуправе и држава на тај начин воде рачуна о бољем положају деце.

Мали и Де Доминикис су се сложили да је важно да државне институције и организације које се баве заштитом деце заједно раде на томе да се унапреди њихов положај у друштву, као и да ће будућа сарадња Министарства финансија и УНИЦЕФ-а ићи у том смеру.