Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
22. априла 2019.

Министар Синиша Мали разговарао са амбасадором Швајцарске Филипом Геом

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са амбасадором Швајцарске Конфедерације у Србији Филипом Геом, са којим је разговарао о заједничкој сарадњи и о економским резултатима које је постигла Влада РС.

Министар финансија је истакао да се у априлском извештају Међународног монетарног фонда (ММФ) предвиђа да ће Србија бити носилац привредног раста у региону, са кумулативним растом, који ће на крају 2023. године бити за чак 21,1% већи него у 2018. години, као и да ће у наредном петогодишњем периоду српска привреда расти просечно четири одсто.

Амбасадор Филип Ге је похвалио економске резултате које је Србија постигла и истакао да је важно да се истим темпом настави и даље, а министар Мали је рекао да су управо стабилност јавних финансија и даљи раст привреде приоритети за ову годину.

Саговорници су разговарали и о два заједничка пројекта, који се тичу реформе пореза на имовину и реформе јавних финсија у локалним самоуправама и сложили се да је важно да локалне самоуправе буде ефикасне и на услузи својим грађанима.

Мали и Ге су се сагласили да имају квалитетну сарадњу, која ће бити настављена и у будућности.