Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
08. фебруара 2021.
IMG1
IMG3
IMG2
1/

Министар Синиша Мали разговарао са амбасадором Словачке

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са амбасадором Словачке Републике Федором Росохом, са којим је разговарао о економским односима две земље и о инвестицијама словачких компанија у Србију.

Министар Мали се најпре захвалио амбасадору на томе што Словачка поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, те што истрајава у том ставу, као и на томе што пружа подршку Србији на европском путу.

Када је реч о економским односима две земље, саговорници су се сагласили да у дипломатији економија заузима изузетно важну улогу, те да је важно да се додатно развију те врсте веза између две земље. Томе свакако може да допринесе улагање словачких компанија у одређене пројекте у Србији, за које је показано интересовање.

У том смислу, министар финансија је рекао да је Србија поуздан партнер страним инвеститорима, као и да је апсолутни лидер у региону по вредности привучених страних инвестиција. Како је истакао, Србија је добро реаговала на кризу изазвану корона вирусом, правовременим и ефикасним мерама је пружена подршка привреди и грађанима, постигнути су добри макроекономски реултати, а циљ је да ове године привредни раст достигне 6%.

Мали и Росоха су закључили да две земље имају традиционално пријатељске односе, који ће ближом сарадњом, пре свега у економском смислу, бити додатно ојачани.