Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
09. априла 2020.
Фото Танјуг 2
011
Фото Танјуг 3
Фото Танјуг 4
1/

Министар Мали се састао са министром спољних послова Мађарске

Министар финансија Синиша Мали, у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића, састао се данас у Београду са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, изаслаником председника Владе Мађарске Виктора Орбана.

Два министра су у својству изасланика наставили разговоре које су председник Републике Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан имали у Будимпешти и у Београду у претходних неколико недеља. Они су разговарали о ситуацији након завршетка пандемије вируса корона и о сарадњи између Србије и Мађарске у погледу економије.

На састанку је закључено да и Србија и Мађарска интензивно раде на плановима за отклањање економских последица пандемије, као и да је заједничка борба европских земаља неопходна да би се што лакше превазишли изазови са којима се суочава цео свет.

Сагласили су се да ће само удружена борба против ове пошасти, успети да после завршетка пандемије додатно оснажи и Србију и Мађарску. Заједничким радом и одлучним мерама ће се превазићи потешкоће, посебно у економском смислу, закључили су Мали и Сијарто.

 

Фото: Танјуг