Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
17. јуна 2020.
MIROSLAV CUCKOVIC, SINISA MALI, MILORAD GRCIC
MILORAD GRCIC, SINISA MALI
SINISA MALI, MIROSLAV CUCKOVIC, MILORAD GRCIC
SINISA MALI
SINISA MALI
SINISA MALI
1/

Министар Мали на отварању бањског купалишта „Цевка“ у Обреновцу

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас је присуствовао отварању реновираног бањског купалишта „Цевка“ у општини Обреновац, које за мештане и њихове госте, како је рекао, представља место за уживање и још једно је у низу обећања које је испуњено.

Посетиоцима ће на располагању бити два базена и 23 туша, те ће, како је Мали оценио, Обреновац од сада имати нову урбану оазу са минералном водом.

Он је истакао да је Обреновац општина која је симбол обнове и напретка Србије, али да су успеху претходиле тешке реформе које је покренуо председник Републике Србије Александар Вучић.

„За мене је Обреновац симбол просперитета, симбол напретка, опоравка наше Србије. Сваки пут кад дођем, ја видим неку нову улицу која је асфалтирана, неки нови километар канализационе мреже, водоводне мреже, школу, обданиште које се гради. Дакле, ствари се у Обреновцу мењају, али и у целој Србији“, рекао је Мали.

Министар се осврнуо и на кризу коју је произвела епидемија вируса корона и истакао да се Србија борила и изборила, како на здравственом, тако и на економском фронту.

„То вам говори колико се Србија променила, колико су биле оправдане реформе кроз које смо прошли у протеклих пар година. Али, те реформе су иза нас. Ми смо највећу кризу дочекали, за разлику од много већих и јачих земаља, спремно, чврсто на ногама. Стопа раста наше економије у првом кварталу ове године је 5 одсто БДП-а, број један смо у Еврпи и зато заједно са вама желимо да ту лидерску позицију задржимо и до краја 2020. године. Да ли је то могуће? Апсолутно јесте и зависи од нас“, навео је он.

Мали је оценио да је за време ванредног стања показана огромна солидарност и јединство, због чега се, како је оценио, сада са правом говори о бољој будућности, о бољем сутра.

„Ово треба да буде земља где наши млади остварују своје снове, а не да иду у Америку, Канаду или Аустралију. На добром смо путу и са пуно оптимизма, вере и енергије радујемо се месецима и годинама које су пред нама“, рекао је Мали.

Истакао је да је пред нама још много изазова, али да је приоритет пројекат „Србија 2025“.

„То је 14 милијарди евра улагања у инфраструктуру и нашу Србију, у мрежу аутопутева, у водоводну, канализациону мрежу, нове здравствене центре, вртиће, школе, туризам, пољопривреду, индустријске паркове. Циљ је да до краја 2025. године имамо просечну плату у 900 евра и просечну пензију око 440 евра. То је обећање иза којег стојимо и обећање које ћемо испунити“, рекао је Мали.

Мали је подсетио да је и ауто-пут Милош Велики још једно од обећања које је испуњено и истакао значај тог путног правца, који је изграђен захваљујући визији и упорности председника Републике Србије Александра Вучића.

„Ја сам поносан на све што је Обреновац урадио, имате директан излаз на обилазницу око Београда, имате директан излаз и повезани сте са ауто-путем Милош Велики, имате прву фабрику која је отворена овде после 30 година. Обреновац је сада одлично место за живот“, закључио је он.

Отварању бањског купалишта присуствовали су и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, као и в. д. директора Јавног предузећа „Електропривреда Србије“ Милорад Грчић.

Чучковић је рекао да је реконструкција урађена на иницијативу грађана,  да би могли комфорније да бораве на простору бањског купалишта.

„Највећа радост је била када су, махом старији суграђани, који су користили овај простор затражили и игралиште, где би могли да играју карте и да доведу децу и унуке. Зато смо урадили и тај додатни садржај“, навео је он и закључио да ће учинити све да се реконструише хотел Обреновац, као и да се направи тржни центар који ће задовољити захтеве грађана.

 

Фото: Танјуг