Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
08. априла 2021.
GREM STJUART, SINISA MALI
GREM STJUART, SINISA MALI
SINISA MALI, GREM STJUART
1/

Министар финансија Синиша Мали састао се са министром за извоз Уједињеног Краљевства Грејем Стјуартом

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са министром за извоз Уједињеног Краљевства Грејем Стјуартом, са којим је разговарао о економским односима две земље и о потенцијалима за још интензивнију сарадњу. Састанку је присуствовала и амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Меклауд.

Саговорници су разговарали о инвестиционим потенцијалима Републике Србије и о стратешким пројектима за које су заинтересоване компаније из Велике Британије. У том смислу, министар Мали је министру Стјуарту представио план „Србија 2025“ који је вредан 14 милијарди евра, а који подразумева изградњу великих капиталних пројеката на територији целе земље.

Тема састанка су били и пројекти у области заштите животне средине, као и борба против климатских промена, који су приоритети Владе Републике Србије, како је истакао министар Мали. Министри су разговарали о ближој сарадњи у тој области, која може умногоме да допринесе зеленој економији.

На састанку је договорена и посета министра финансија Синише Малог Лондону, у наредних неколико месеци, током које ће инвеститорима бити представљени инвестициони потенцијали Републике Србије, као и стратешки пројекти који се спроводе у нашој земљи.

Министри су договорили и да експертски тимови два министартсва додатно активирају сарадњу како би се кроз одређене споразуме озваничила сарадња у одређеним сегментима.